University of Aruba

De Universiteit van Aruba (UA) is een moderne universiteit die hoger onderwijs, onderzoek en sociale diensten aanbiedt aan Aruba en de omliggende regio’s. De UA, ingebed in de Arubaanse samenleving, is een model in culturele diversiteit dat de samenstelling van de Arubaanse cultuur zelf vertegenwoordigt, met studenten uit Caribische, Europese, Latijnse, Aziatische en Amerikaanse familieachtergronden.

De huidige vier faculteiten en de verschillende universitaire centra streven ernaar bij te dragen aan academische discussies, deel te nemen aan de duurzame ontwikkeling van Aruba en kritisch ruimdenkend denken te bevorderen. Het aanbieden van deze diensten is een cruciaal onderdeel van de missie van UA om iets terug te doen voor de Arubaanse gemeenschap.

Net als de studentenpopulatie, bestaat het onderwijzend personeel van de UA uit een diverse groep toegewijde wetenschappers uit Aruba en daarbuiten. Dit team van lokale en internationale wetenschappers werkt nauw samen en bevordert de academische groei van de bijna 700 studenten die de UA bijwonen. Om de ontwikkeling van zowel docenten als studenten te bevorderen, biedt de UA een aantal essentiële administratieve, faciliteiten en individuele diensten die worden geleverd door vriendelijke en ondersteunende UA-medewerkers.

De UA vindt zijn oorsprong in 1988, toen de start van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR) het begin markeerde van de academische groei van de UA. In 1993 startte de Faculteit voor Accounting, Financiën en Marketing (FEF), die nu de grootste faculteit van de UA is, gevolgd door de Faculteit Hospitality and Tourism Management Studies (FHTMS) in 2005. De meest recente toevoeging van de UA is de Faculteit van Arts and Science (FAS) die begon in 2009. In de komende jaren hoopt de UA haar expansie voort te zetten door geavanceerde opleidingen aan te bieden aan zowel lokale als internationale studenten.

Contact

UNIVERSITY OF ARUBA

J. Irausquinplein 4
Oranjestad, Aruba
Phone: (297) 526-2200
Fax: (297) 583-1770
Email: info@ua.aw
Website: www.ua.aw