Universiteit van Curaçao

Als kleinschalige nationale universiteit begrijpen we het belang van sterke strategische allianties met andere internationale instituten. Onze structurele samenwerkingsverbanden stimuleren de uitwisseling van studenten en professoren en dragen bij aan de kwaliteit van ons onderwijs en onderzoek.

Onze belangrijkste partneruniversiteiten zijn regionale universiteiten, zoals de University of St. Martin (USM), de University of Aruba, de University of the West Indies en Hofstra University in de Verenigde Staten van Amerika, om er maar een paar te noemen.

Daarnaast heeft de Universiteit van Curaçao samenwerkingen met universiteiten en hogescholen in Nederland zoals de Universiteit Utrecht, Erasmus Universiteit, Universiteit van Amsterdam (UvA), Vrije Universiteit Amsterdam (VU), Rijksuniversiteit Groningen (RUG), Universiteit Maastricht , Fontys Hogescholen en Rotterdam Business School.

De University of Curaçao biedt academisch en professioneel hoger onderwijs in een breed scala aan disciplines en richt zich voornamelijk op toegepast onderzoek, met een praktische benadering, wat betekent dat de praktijk een belangrijk onderdeel is van onze academische programma’s.

De UoC claimt een belangrijke rol te spelen in de lokale samenleving als instituut voor kennisuitwisseling en als bewaker van lokaal erfgoed en cultuur. De UoC streeft ernaar het leidende instituut voor hoger onderwijs te zijn in de brede Caribische en Latijns-Amerikaanse regio en is trots op zijn multiculturele karakter en diverse academische programma. Als een instituut met internationale ambities en referenties, bouwt de University of Curaçao lokale kracht op voor een mondiale toekomst.

Contact

University of Curaçao
111 Jan Noorduynweg,
Willemstad, Curaçao

Tel: +599 9 744 2221
Fax: +599 9 744 2100
uoc@uoc.cw
www.uoc.cw